Είσοδος

Αντικαπνιστική εκστρατεία

Εκτύπωση

ΑντικαπνιστικήΔήμουΑγΔημ

Το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγ. Δημητρίου σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία παρουσίάζει την παιδική θεατρική παράσταση  «Το Βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο», βασισμένη στο  ομώνυμο αφήγημα της πνευμονολόγου Δήμητρας Μπουσίου*, από την καλλιτεχνική ομάδα "Καρυδότσουφλο". Την Κυριακή 20 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του 'Στρογγυλού' (1o Γυμνάσιο - Λύκειο). 

Η θεατρική παράσταση που αποτελεί μέρος του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας το οποίο απευθύνεται σε μαθητές α/βάθμιας και β/ βάθμιας εκπαίδευσης και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, αφορά σε μια συμβολική ιστορία με τεχνική μαύρου θεάτρου για τον εθισμό, το κάπνισμα, τις ουσίες, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις.


Λίγα λόγια για την παράσταση: Ο Χάρης είναι ο κάθε έφηβος, το κάθε παιδί, ένα μικρό γεμάτο χάρες καταπράσινο βατραχάκι. Ανήσυχος, τολμηρός, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Δίπλα του οι παγίδες παραμονεύουν. Όσο ο περίγυρος τις μυθοποιεί, τόσο γίνονται επιθυμητές, γοητευτικές και ελκυστικές.. Ο Χάρης θα τολμήσει τη βουτιά στο βάλτο.  Σύντομα θα γνωρίσει τι σημαίνει αυτή του η βουτιά.

* Η Δήμητρα Μπουσίου είναι Ιατρός Πνευμονολόγος - Υπεύθυνη του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας & Υπεύθυνη του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του Δήμου  Αγ. Δημητρίου

 

Συντελεστές:
Κείμενα/ στίχοι: Δήμητρα Μπουσίου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μαραγκός
Μουσική: Χρίστος Σερενές
Φωτισμοί: Νίκος Μαραγκός

Κούκλες/ σκηνικά/ κοστούμια: καλλιτεχνική ομάδα "Καρυδότσουφλο"


Παίζουν:
Αφήγηση/ Τραγούδι: Αλεξάνδρα Κόνιακ
Χάρης: Στέλιος Ευαγγελόπουλος
Αγλαϊα, Πάπια, Βαλτόσαυρα, Λουκάς: Αγγελική Φωστίνη

Μουσών & Γ. Ρίτσου, 17342
Άγιος Δημήτριος,
ΤηλFax: 210-9849088
e-mail : mail(at)20dim-ag-dimitr.att.sch.gr


FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Σημερινοί επισκέπτες230
Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
 

Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.