Είσοδος

Το ζαχαροπλαστικό διήμερο του Γ2

Εκτύπωση
Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 22:41 Γράφτηκε από τον/την Μαρία Παυλίδου

 

Προχθές, παίρνοντας ιδέα απ’ το μάθημα της Γλώσσας, αποφασίσαμε να φτιάξουμε στο σχολείο όλοι μαζί, τρουφομπαλάκια. Έτσι λοιπόν, γράψαμε τη λίστα μας με τα υλικά που χρειαζόμασταν, χωριστήκαμε σε ομάδες και όλα τα παιδιά μαζί, πήγαμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς. Σκεφτήκαμε και πήραμε προϊόντα σε μεγάλες συσκευασίες και όχι δύο μικρά, ώστε να κάνουμε οικονομία στα χρήματα αλλά και στο πλαστικό. Επίσης όπου μπορούσαμε διαλέξαμε υλικά σε χάρτινα κουτιά επειδή το χαρτί λιώνει πιο εύκολα, ενώ το πλαστικό θέλει πολλά χρόνια για να διαλυθεί.

zaxaroplastiko-2imero-4Την άλλη μέρα, κατεβήκαμε στην τραπεζαρία, πλύναμε τα χέρια μας, φορέσαμε γάντια και αρχίσαμε να τα ετοιμάζουμε. Ρίξαμε όλα τα υλικά στο μπολ, μια δόση φιλίας, χαράς και διασκέδασης κι ένα τραγούδι. Όταν πλάσαμε τα τρουφομπαλάκια, τα τοποθετήσαμε στις πιατέλες και τα βάλαμε στο ψυγείο. Ύστερα από λίγες ώρες που ήταν έτοιμα, τα απολαύσαμε.    Ήταν πολύ νόστιμα και ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Κεράσαμε και στο γραφείο τους δασκάλους.

Στο τέλος συζητήσαμε πως θα βγάλουμε λιγότερα σκουπίδια. Αποφασίσαμε όποιες συσκευασίες μπορούμε, να τις επαναχρησιμοποιήσουμε.

Γι ‘αυτό πλύναμε το πλαστικό κουτί από το βούτυρο για να το κάνουμε γλαστράκι και να φυτέψουμε ένα λουλούδι. Τα χάρτινα θα τα ανακυκλώσουμε.

Αυτές τις δύο μέρες περάσαμε τέλεια. Διασκεδάσαμε και χαρήκαμε πολύ γιατί κάναμε κάτι όλοι μαζί και ήμασταν πολύ περήφανοι για τα τρουφομπαλάκια μας.

Συλλογικό κείμενο από τα παιδιά του Γ2

 

zaxaroplastiko-2imero-2

zaxaroplastiko-2imero-3

zaxaroplastiko-2imero-5

     zaxaroplastiko-2imero-6    zaxaroplastiko-2imero-8

Μουσών & Γ. Ρίτσου, 17342
Άγιος Δημήτριος,
ΤηλFax: 210-9849088
e-mail : mail(at)20dim-ag-dimitr.att.sch.gr

Copyright © 2016, Δημήτρης Τζανάκης
Επιμέλεια Δημοσιεύσεων: Αθανάσιος Γρυμάνης

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Σημερινοί επισκέπτες173
Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
 

Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.