Είσοδος

Ελεύθερο Λογισμικό στην Εκπαίδευση

Εκτύπωση
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 09:16 Γράφτηκε από τον/την Αθ. Γρυμάνης

Διανομές Ανοιχτού Λογισμικού για την εκπαίδευση από την Ομάδα Ανοιχτού Λογισμικού του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Για να έχετε όλα τα βιβλία και λογισμικά διαρκώς ενημερωμένα και κυρίως προστατευμένα από κακόβουλες ενέργειες.

Δοκιμάστε το ακόμα και σαν εικονική μηχανή!

Από την ομάδα  για το Ανοιχτό Λογισμικό του ΥΠΠΕΘ

Edu-Distributions είναι εξειδικευμένες διανομές Linux που δημιουργήθηκαν και συντηρούνται από την Ομάδα Ανοιχτού Λογισμικού του ΥΠ.Π.Ε.Θ και απευθύνονται  τόσο σε προγραμματιστές  όσο και σε εκπαιδευτικούς/μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι  διανομές ανοικτού λογισμικού (Edu-Distributions) είναι διαθέσιμες για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης (προσχολική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, δευτεροβάθμια επαγγελματική και μεταλυκειακή εκπαίδευση) και εγκαθιστούν αυτόματα όλο το λογισμικό, που κατά καιρούς, μέσω των διαφόρων δράσεων έχει δημιουργηθεί, καθώς επίσης και άλλο ψηφιακό υλικό (π.χ. ηλεκτρονικά βιβλία – ebooks) αλλά και δημοφιλείς εφαρμογές ανοιχτού λογισμικού που ήδη χρησιμοποιούνται εκτεταμένα στα ελληνικά σχολεία αλλά και διεθνώς.

Μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί η διανομή OSEducation (σε Debian Linux και Ubuntu Mate) για  την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση και προσχολική αγωγή η οποία περιέχει ενσωματωμένες πάνω από 200 εφαρμογές ανοιχτού κώδικα για δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, επαγγελματικά λύκεια και νηπιαγωγεία. Η διανομή θα εμπλουτιστεί μελλοντικά και με επιπλέον λογισμικά κατάλληλα για όλα τα επίπεδα και όλα τα γνωστικά αντικείμενα. Μια δοκιμαστική έκδοση της διανομής (beta version) είναι διαθέσιμη και θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο λογισμικό και λειτουργίες. Παράλληλα, είναι σε ανάπτυξη και έκδοση της διανομής OSEducation σε Ubuntu Mate. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί και μια διανομή με εξειδικευμένο λογισμικό για την Ειδική Αγωγή.

Επιπλέον έχει δημιουργηθεί και εξειδικευμένη διανομή για προγραμματιστές του δημοσίου τομέα που παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για ανάπτυξη λογισμικού ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιείται σε διάφορα λειτουργικά ή υπό ανάπτυξη πληροφοριακά συστήματα και λογισμικά εφαρμογών του δημοσίου τομέα.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε τις εκπαιδευτικές διανομές από τους παρακάτω δεσμούς (αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης υπάρχουν στο https://github.com/itminedu/edu_distributions )

  • Διανομή Debian Linux εμπλουτισμένη με λογισμικά ανοικτού κώδικα κατάλληλα για την εκπαίδευση 64bit, 32bit
  • Διανομή Ubuntu Mate εμπλουτισμένη με λογισμικά ανοικτού κώδικα κατάλληλα για την εκπαίδευση 32bit , 64bit

Επιπλέον, υπάρχουν και εικόνες εικονικής μηχανής για πλατφόρμα Virtualbox (virtual machine images) των debian και ubuntu mate  διανομών για την εκπαίδευση διαθέσιμα στο https://github.com/itminedu/edu_distributions

Αναλυτικά τις εφαρμογές που περιλαμβάνονται σε κάθε διανομή μπορείτε να τις δείτε στους παρακάτω δεσμούς

Προσχολική Αγωγή  (έκδοση Debian Linux , έκδοση Ubuntu Mate )

Δημοτικό 

Γυμνάσιο ( έκδοση Debian Linux , έκδοση Ubuntu Mate )

Λύκειο

Επαγγελματικό Λύκειο

Μεταλυκειακή Εκπαίδευση (ΙΕΚ)

Μιας και οι διανομές είναι έργο σε εξέλιξη, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο να δοκιμάσετε τις διανομές και να στείλετε σχόλια διορθώσεις- προτάσεις στο https://github.com/itminedu/edu_distributions/issues (πατώντας στο κουμπί New Issue)

Μουσών & Γ. Ρίτσου, 17342
Άγιος Δημήτριος,
ΤηλFax: 210-9849088
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Σημερινοί επισκέπτες134
Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
 

Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.