Είσοδος

Επιστολή προς τους γονείς από την ΕΔΕΑΥ

Εκτύπωση
Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 22:28 Γράφτηκε από τον/την Γραμματεία

 

Αγαπητοί γονείς,

Εύχομαι να είστε τόσο εσείς όσο και οι οικογένειές σας  υγιείς και ψυχικά δυνατοί μπροστά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε..

Είμαστε όλοι μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης κρίσης στον τομέα της υγείας και μιας πολύ δύσκολης κατάστασης που καλούμαστε να διαχειριστούμε τόσο ως ενήλικες σε ατομικό επίπεδο όσο και ως γονείς. 'Ολοι μας προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα μπορούμε, ενεργοποιώντας τα ψυχικά μας αποθέματα. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι τα καταφέρνουμε καλύτερα και με μεγαλύτερη ψυχραιμία και κάποιοι άλλοι λιγότερο αποτελεσματικά. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να κάνουμε θετικές σκέψεις, δίνοντας έτσι το παράδειγμα και στα παιδιά μας

Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι εύκολο και κανένας, ούτε καν τα ίδια μας τα παιδιά  δε θα μας πίστευαν αν δείχναμε ένα πρόσωπο χαλαρότητας και ανευθυνότητας, προσπαθώντας να ωραιοποιήσουμε μια κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν θα πρεπει να φανούμε απαισιόδοξοι και γεμάτοι πανικό, γιατί κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην συμπεριφορά ενός γονέα αλλά απέχει και από την πραγματικότητα.. Σίγουρα βιώνουμε κάτι νέο. δύσκολο και μη αναμενόμενο αλλά ο ανθρωπος έχει αποδείξει μέσα από τη μακραίωνη ιστορία του ότι καταφέρνει και αντιμετωπίζει τα δύσκολα. Και αυτό θα πρεπει να είναι και το μήνυμα που θα δώσουμε στα παιδιά μας. Τα παιδιά χρειάζονται δίπλα τους ενήλικες με σωματική και ψυχική υγεία, για να αισθάνονται ασφάλεια και ηρεμία.

Πιο συγκεκριμένα: 

Μιλήστε με τα παιδιά σας, λύστε τις απορίες τους, δημιουργείστε κλίμα διαλόγου και έκφρασης συναισθημάτων.Χρησιμοποιείστε τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς υπερβολές και ψέματα. Πληροφορούμε τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία  και το χαρακτήρα τους, και δείχνουμε κατανόηση στις συναισθηματικές εξάρσεις που λογικό είναι να υπάρχουν.

Εκμεταλευόμαστε την παραμονή στο σπίτι δημιουργικά και ουσιαστικά, ως μια ευκαιρία να βρεθούμε μαζί με τα παιδιά μας ποιοτικά, απαλλαγμένοι από την ένταση της καθημερινότητας.

Δίνουμε στην καθημερινότητά των παιδιών μας την αίσθηση ενός ευέλικτου προγράμματος , όπου υπάρχει μια κανονικότητα στο ωράριο του ύπνου, στο χρόνο για μελέτη, για παιχνίδι , για οικογενειακή θαλπωρή.

Είναι σίγουρα μια δύσκολη χρονική περίοδος, που θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αν έχουμε ψυχραιμία και υπομονή. Θα είμαιστε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε.. Δυστυχώς δε μπορούμε να επικοινωνήσουμε δια ζώσης, μπορούμε όμως να επικοινωνούμε μέσω των εκπαιδευτικών και της διεύθυνσης του σχολείου.

Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης υπάρχει η δυνατότητα τηλ,επικοινωνίας και τηλεδιάσκεψης.

 

Με εκτίμηση                                                  ΕΔΕΑΥ 

 

Τσιώρα Αλεξάνδρα                                       Ζαφείρη Ελευθερία

ΣχολικήΨυχολόγος                                          Κοινωνική Λειτουργός


 

 

Μουσών & Γ. Ρίτσου, 17342
Άγιος Δημήτριος,
ΤηλFax: 210-9849088
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Σημερινοί επισκέπτες88
Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
 

Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.