Είσοδος

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2021 - ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

Εκτύπωση
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 22:38 Γράφτηκε από τον/την Γραμματεία

 

Παρακάτω σας παραθέτουμε ενημέρωση του Κολλεγίου Αθηνών σχετικά με τις εισαγωγικές εξετάσεις του Κολλεγίου 2021 - υποτροφίες αριστείας.

 

 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2021 - ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

 

 

Προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης

 

Αξιότιμες κυρίες Διευθύντριες, Αξιότιμοι κύριοι Διευθυντές,

 

Σας ενημερώνουμε ότι το «Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα» (Ε.Ε.Ι.), Σωματείο μη-κερδοσκοπικό θα απονείμει μέχρι πέντε (5) «Υποτροφίες Αριστείας» σε μαθητές/ μαθήτριες, που θα αριστεύσουν κατά την εισαγωγή τους στην Α΄ Γυμνασίου στα σχολεία του Ε.Ε.Ι. (Κολλέγιο Αθηνών και Κολλέγιο Ψυχικού) και μέχρι δύο (2) «Υποτροφίες Ειδικού Ενδιαφέροντος» κατόπιν της συμμετοχής τους στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2021.

 

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής σας.

 

Συγκεκριμένα:

Α. Εισαγωγικές Εξετάσεις – εισαγωγή μαθητών

Οι υποψήφιοι μαθητές θα πρέπει να λάβουν μέρος σε γραπτές εξετάσεις, που πραγματοποιούνται για την εισαγωγή μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι:

 

  1. Ελληνική Γλώσσα
  2. Αγγλική Γλώσσα
  3. Μαθηματικά

 

Η εξεταστέα ύλη για τις εξετάσεις των παραπάνω μαθημάτων βρίσκεται στον ιστότοπο www.athenscollege.edu.gr ακολουθώντας το μονοπάτι: «Εισαγωγή Μαθητών» ð «Γυμνάσιο -Λύκειο – Διαδικασία Εισαγωγής» (https://www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/how-to-apply-junior-high-school ).

 

Καθεμία από τις τρεις δοκιμασίες (Ελληνικά, Αγγλικά, Μαθηματικά), θα βαθμολογηθεί με άριστα τις 100 μονάδες και βάση τις 50 μονάδες. Οι υποψήφιοι/ υποψήφιες που δεν θα συγκεντρώσουν τη βάση – έστω και σε ένα από τα τρία παραπάνω μαθήματα ­– θα αποκλεισθούν. Θα εισαχθούν μαθητές και μαθήτριες κατά απόλυτη σειρά επιτυχίας και σύμφωνα με τον αριθμό διαθέσιμων θέσεων, με κριτήριο το άθροισμα των βαθμών στις δοκιμασίες Ελληνικών, Αγγλικών και Μαθηματικών. Η βαθμολογία θα ανακοινωθεί στους γονείς εγγράφως και δεν θα υπόκειται σε οιαδήποτε επανεξέταση ή αναθεώρηση.

 

Για το σχολικό έτος 2021-2022 οι Εισαγωγικές Εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 17 Απριλίου 2021, στις 08:30, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου (Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό). Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών μέχρι την Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021 και ώρα 17:00, αφού προηγουμένως καταβληθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του Κολλεγίου, το ποσό των 120 Ευρώ.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο:

https://www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/how-to-apply-junior-high-school 

ή να επικοινωνούν με το Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών (Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό), τηλέφωνα: 210-6798138, 210-6741349 και e-mail: adm_off@athenscollege.edu.gr ή akoutiva@athenscollege.edu.gr.

 

Β. «Υποτροφίες Αριστείας»

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι πέντε (5) πρώτοι επιτυχόντες/επιτυχούσες στις Εισαγωγικές Εξετάσεις (βλ. Α), που θα έχουν άριστη βαθμολογία στα Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά (αθροιστικά) θα ενημερωθούν για τη χορήγηση σε αυτούς/αυτές «Υποτροφίας Αριστείας».

 

Οι Υποτροφίες Αριστείας θα χορηγηθούν σε μαθητές που θα πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

 

  1. Αριστεία στις εισαγωγικές εξετάσεις που προαναφέρθηκαν: Άθροισμα βαθμολογίας τουλάχιστον  263/300 (στα τρία μαθήματα).
  2. Χαρακτηρισμό διαγωγής ως «εξαιρετικής» (με συστατική επιστολή της Διεύθυνσης του Σχολείου).

 

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξουν πέντε επιτυχόντες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, δεν θα χορηγηθούν ορισμένες ή και όλες οι «Υποτροφίες Αριστείας».

 

«Υποτροφίες Ειδικού Ενδιαφέροντος»

Χορηγούνται μέχρι δύο (2) υποτροφίες ειδικού ενδιαφέροντος σε μαθητές/μαθήτριες με εξαιρετικές επιδόσεις στα Αθλητικά ή τα Καλλιτεχνικά που κατά τις Εισαγωγικές Εξετάσεις για την Α΄ Γυμνασίου επιτυγχάνουν την εισαγωγή τους και παρουσιάζουν τεκμηριωμένα εξαιρετικές επιδόσεις και ειδικές διακρίσεις στα Αθλητικά ή τα Καλλιτεχνικά (Μουσική ή Εικαστικά)

Οι μαθητές/μαθήτριες που θα διακριθούν θα πρέπει να έχουν επιπλέον «εξαιρετική» διαγωγή (με συστατική επιστολή της Διεύθυνσης του Σχολείου).

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Εξαγωγής Αποτελεσμάτων ως προς την εισαγωγή των υποψηφίων και την ανάδειξη των υποτρόφων είναι αμετάκλητες.

 

Γ. Διάρκεια και καλύψεις «Υποτροφιών Αριστείας» και «Υποτροφιών Ειδικού Ενδιαφέροντος»

Η κάθε υποτροφία θα καλύπτει το σύνολο των διδάκτρων και τη χρήση σχολικού λεωφορείου του μαθητή/της μαθήτριας. Σε περίπτωση οικονομικής ανάγκης της οικογένειας, είναι δυνατόν να χορηγείται επιπλέον ποσό μέχρι 1.500 ευρώ για κάλυψη του κόστους των βιβλίων και άλλων δαπανών φοίτησης. Στην περίπτωση αυτή θα ζητηθούν σχετικά δικαιολογητικά.

 

Η υποτροφία χορηγείται για όλη τη διάρκεια των σπουδών του/της υποτρόφου μέχρι την αποφοίτησή του/της από το Γενικό Λύκειο ή το Πρόγραμμα International Baccalaureate (IB), υπό τον όρο οι υπότροφοι σε κάθε τάξη να προάγονται με τελικό Γενικό Μέσο Όρο βαθμολογίας 18.5/20 και διαγωγή «εξαιρετική». Κάθε χρόνο, θα επανεξετάζεται αν εξακολουθούν να πληρούνται οι προϋποθέσεις ως προς την ακαδημαϊκή επίδοση και τη διαγωγή  του/της υποτρόφου.

Οι γονείς μαθητών, που θα επιτύχουν στις Εισαγωγικές Εξετάσεις αλλά δεν θα λάβουν «Υποτροφία Αριστείας» ή «Υποτροφία Ειδικού Ενδιαφέροντος», μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλουν αίτηση για οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο του Γενικού Προγράμματος Υποτροφιών.

Πληροφορίες: ypotrofiesaristeias@athenscollege.edu.gr  – Τηλ. 210 6798356, 210 6798265.

 

Δ. Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης

Επισημαίνεται ότι πάγια πολιτική του Κολλεγίου είναι να εξετάζει αιτήματα γονέων που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, προκειμένου να τους χορηγηθεί βοήθεια στα δίδακτρα στο πλαίσιο του Γενικού Προγράμματος Υποτροφιών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τη σχολική χρονιά 2019-2020 το Πρόγραμμα Υποτροφιών χορήγησε οικονομική βοήθεια ύψους € 2.895.455 σε 602 μαθητές.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης - Πρόγραμμα Υποτροφιών στα τηλέφωνα: 210-6798100 (εσωτ. 4775), 210-6798135, email: scholarships@athenscollege.edu.gr

 

Aλλαγές που ενδεχομένως θα προκύψουν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο του Κολλεγίου.

 

 

Με τιμή,

 

Δρ Χρήστος Παπανικολάου

Γενικός Συντονιστής Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι.

 

 

 

Μουσών & Γ. Ρίτσου, 17342
Άγιος Δημήτριος,
ΤηλFax: 210-9849088
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Σημερινοί επισκέπτες152
Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
 

Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.