Είσοδος

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2022 – ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Εκτύπωση
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 15:16 Γράφτηκε από τον/την Γραμματεία

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας κοινοποιούμε την παρακάτω ανακοίνωση του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών και Κολλέγιο Ψυχικού):

 

Σας ενημερώνουμε ότι το «Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα» (Ε.Ε.Ι.), Σωματείο μη-κερδοσκοπικό θα απονείμει μέχρι έξι (6) «Υποτροφίες Αριστείας» σε μαθητές/ μαθήτριες, που θα αριστεύσουν κατά την εισαγωγή τους στην Α΄ Γυμνασίου των σχολείων του Ε.Ε.Ι. (Κολλέγιο Αθηνών και Κολλέγιο Ψυχικού) και μέχρι τρεις (3) «Υποτροφίες Ειδικού Ενδιαφέροντος» για εξαιρετικές επιδόσεις στα αθλητικά, στη μουσική ή στα εικαστικά, κατόπιν της συμμετοχής τους στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2022.

 

Συγκεκριμένα:

 

Α. Εισαγωγικές Εξετάσεις – εισαγωγή μαθητών

Οι υποψήφιοι μαθητές θα πρέπει να λάβουν μέρος σε γραπτές εξετάσεις, που πραγματοποιούνται για την εισαγωγή μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι:

 

  1. Ελληνική Γλώσσα
  2. Αγγλική Γλώσσα
  3. Μαθηματικά

 

Η εξεταστέα ύλη για τις εξετάσεις των παραπάνω μαθημάτων βρίσκεται στον ιστότοπο www.athenscollege.edu.gr ακολουθώντας το μονοπάτι: «Εισαγωγή Μαθητών» ð «Γυμνάσιο -Λύκειο – Διαδικασία Εισαγωγής» (https://www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/how-to-apply-junior-high-school ).

 

Καθεμία από τις τρεις δοκιμασίες (Ελληνικά, Αγγλικά, Μαθηματικά), θα βαθμολογηθεί με άριστα τις 100 μονάδες και βάση τις 50 μονάδες. Οι υποψήφιοι/ υποψήφιες που δεν θα συγκεντρώσουν τη βάση – έστω και σε ένα από τα τρία παραπάνω μαθήματα ­– θα αποκλεισθούν. Θα εισαχθούν μαθητές και μαθήτριες κατά απόλυτη σειρά επιτυχίας και σύμφωνα με τον αριθμό διαθέσιμων θέσεων, με κριτήριο το άθροισμα των βαθμών στις δοκιμασίες Ελληνικών, Αγγλικών και Μαθηματικών. Η βαθμολογία θα ανακοινωθεί στους γονείς εγγράφως και δεν θα υπόκειται σε οιαδήποτε επανεξέταση ή αναθεώρηση.

 

Για το σχολικό έτος 2022-2023 οι Εισαγωγικές Εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 14 Μαΐου 2022, στις 08:30, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου (Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό). Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών μέχρι την Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 και ώρα 17:00, αφού προηγουμένως καταβληθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του Κολλεγίου, το ποσό των 120 Ευρώ.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο:

https://www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/how-to-apply-junior-high-school 

ή να επικοινωνούν με το Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών (Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό), τηλέφωνα: 210-6798138, 210-6741349 και e-mail: adm_off@athenscollege.edu.gr ή akoutiva@athenscollege.edu.gr.

 

Β. «Υποτροφίες Αριστείας»

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι έξι (6) πρώτοι επιτυχόντες/επιτυχούσες στις Εισαγωγικές Εξετάσεις (βλ. Α), που θα έχουν άριστη βαθμολογία στα Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά (αθροιστικά) θα ενημερωθούν για τη χορήγηση σε αυτούς/αυτές «Υποτροφίας Αριστείας».

 

Οι Υποτροφίες Αριστείας θα χορηγηθούν σε μαθητές που θα πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

 

  1. Διάκριση μεταξύ των έξι πρώτων στη βαθμολογική κατάταξη στις εισαγωγικές εξετάσεις 2022 με άθροισμα βαθμολογίας τουλάχιστον  264/300 (στα τρία μαθήματα).
  2. Χαρακτηρισμό διαγωγής ως «εξαιρετικής» (με συστατική επιστολή της Διεύθυνσης του Σχολείου).

 

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξουν έξι επιτυχόντες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, δεν θα χορηγηθούν ορισμένες ή και όλες οι «Υποτροφίες Αριστείας».

 

«Υποτροφίες Ειδικού Ενδιαφέροντος»

Χορηγούνται μέχρι τρεις (3) υποτροφίες ειδικού ενδιαφέροντος σε μαθητές/μαθήτριες με εξαιρετικές επιδόσεις στα Αθλητικά ή τα Καλλιτεχνικά (μουσική, εικαστικά) που κατά τις Εισαγωγικές Εξετάσεις για την Α΄ Γυμνασίου επιτυγχάνουν την εισαγωγή τους και παρουσιάζουν τεκμηριωμένα εξαιρετικές επιδόσεις και ειδικές διακρίσεις στα Αθλητικά ή τα Καλλιτεχνικά (Μουσική ή Εικαστικά).

Οι μαθητές/μαθήτριες που θα διακριθούν θα πρέπει να έχουν επιπλέον «εξαιρετική» διαγωγή (με συστατική επιστολή της Διεύθυνσης του Σχολείου).

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Εξαγωγής Αποτελεσμάτων ως προς την εισαγωγή των υποψηφίων και την ανάδειξη των υποτρόφων είναι αμετάκλητες.

 

Γ. Διάρκεια και καλύψεις «Υποτροφιών Αριστείας» και «Υποτροφιών Ειδικού Ενδιαφέροντος»

Η κάθε υποτροφία καλύπτει το σύνολο των διδάκτρων του μαθητή/της μαθήτριας. Σε περίπτωση οικονομικής ανάγκης της οικογένειας, είναι δυνατόν να χορηγείται το ποσό για τη χρήση σχολικού λεωφορείου και επιπλέον ποσό μέχρι 1.500 ευρώ για κάλυψη του κόστους των βιβλίων και άλλων δαπανών φοίτησης. Στην περίπτωση αυτή θα ζητηθούν σχετικά δικαιολογητικά.

 

Η υποτροφία χορηγείται για όλη τη διάρκεια των σπουδών των υποτρόφων μέχρι την αποφοίτησή τους από το Γυμνάσιο (για τρία χρόνια), εφόσον συγκαταλέγονται στο 10% των μαθητών με την υψηλότερη βαθμολογία της τάξης τους και έχουν εξαιρετική διαγωγή. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς θα επανεξετάζεται η συνέχιση της υποτροφίας.

 

Πληροφορίες: ypotrofiesaristeias@athenscollege.edu.gr  – Τηλ. 210 6798356, 210 6798265.

 

Δ. Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης

Επισημαίνεται ότι πάγια πολιτική του Κολλεγίου είναι να εξετάζει αιτήματα γονέων που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, προκειμένου να τους χορηγηθεί βοήθεια στα δίδακτρα στο πλαίσιο του Γενικού Προγράμματος Υποτροφιών.

Οι γονείς μαθητών, που θα επιτύχουν την εισαγωγή τους στο Κολλέγιο αλλά δεν θα λάβουν «Υποτροφία Αριστείας» ή «Υποτροφία Ειδικού Ενδιαφέροντος», μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλουν αίτηση για οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο του Γενικού Προγράμματος Υποτροφιών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τη σχολική χρονιά 2019-2020 το Πρόγραμμα Υποτροφιών χορήγησε οικονομική βοήθεια ύψους € 3.500.000 σε 840 μαθητές.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης - Πρόγραμμα Υποτροφιών στα τηλέφωνα: 210-6798100 (εσωτ. 4775), 210-6798135, email: scholarships@athenscollege.edu.gr

 

Aλλαγές που ενδεχομένως θα προκύψουν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο του Κολλεγίου.

 Με τιμή,

Dr. Christos P. Papanikolaou
General Coordinator of HAEF School Units


Athens College | Hellenic - American Educational Foundation

15 Stefanou Delta str. |154 52 Psychico – Greece
T: +302106798356-7 |M: +306983253303

Μουσών & Γ. Ρίτσου, 17342
Άγιος Δημήτριος,
ΤηλFax: 210-9849088
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Σημερινοί επισκέπτες14
Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
 

Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.