Είσοδος

Οδηγίες για την άφιξη και την αποχώρηση

Εκτύπωση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ

1. ΑΦΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝπάμεσχολείο

Η άφιξη των μαθητών/-τριών το πρωί ολοκληρώνεται πριν τις 8.10 που χτυπά το κουδούνι.

Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Οι ενήλικες που συνοδεύουν τους/τις μαθητές/-τριες κατά την άφιξή τους, δεν εισέρχονται στον χώρο του σχολείου. Αποχωρούν αμέσως μόλις παραδώσουν τους/τις μαθητές/-τριες στους/στις εφημερεύοντες/-ουσες.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με ραντεβού ή σε έκτακτες περιπτώσεις που χρειάζονται διευκρινίσεις από το προσωπικό του σχολείου. Οι ενήλικες που για οποιοδήποτε λόγο επιθυμούν έκτακτη πληροφόρηση ενημερώνουν το προσωπικό εφημερίας προκειμένου να λάβουν άδεια εισόδου στον χώρο του σχολείου. Όποιο άτομο εισέρχεται με δική του πρωτοβουλία θα οδηγείται στην έξοδο και δεν θα εξυπηρετείται.

3. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι μαθητές/-τριες σε καμία περίπτωση δε φεύγουν πριν τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια. Αν παρουσιαστεί ανάγκη αποχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (π.χ. ασθένεια), γίνεται πάντοτε με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα και φυσικά αφού έχει ενημερωθεί γι’ αυτό ο/η εκπαιδευτικός του τμήματος και η Δ/νση.

Οι εκπαιδευτικοί που εφημερεύουν μεριμνούν για την ασφαλή αποχώρηση των παιδιών έως και 5 λεπτά μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν την τελευταία ώρα αποχωρούν από την τάξη αφού έχουν αποχωρήσει όλοι οι μαθητές/-τριες από αυτή. Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν την τελευταία ώρα στις μικρές τάξεις (Α' και Β') συνοδεύουν στην έξοδο και παραδίδουν τους/τις μαθητές/-τριες σε γονείς/κηδεμόνες.

Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας βαραίνει αποκλειστικά γονείς και κηδεμόνες. Οι γονείς ή κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους και να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του σχολείου (τακτικές ή έκτακτες).

Οι ενήλικες συνοδοί οφείλουν να περιμένουν έξω από την είσοδο του σχολείου και πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα για την παραλαβή των παιδιών. Κάθε καθυστέρηση δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών/-τριών που σχολάνε, ενώ παράλληλα προκαλείται αναστάτωση σε μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν το μάθημα στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Μουσών & Γ. Ρίτσου, 17342
Άγιος Δημήτριος,
ΤηλFax: 210-9849088
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Σημερινοί επισκέπτες152
Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
 

Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.