Είσοδος

        

Φωτογραφικό υλικό

Επίσκεψη της συγγραφέα κας Μαντουβάλου Σοφίας

Εκτύπωση

Επίσκεψη της κ. Μαντουβάλου στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 27 Απριλίου, είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας τη συγγραφέα κ. Σοφία Μαντουβάλου, η οποία ήρθε να γνωρίσει τα παιδιά της Α’ τάξης και να συζητήσει μαζί τους. Η κ. Μαντουβάλου με πολλή κέφι και υπομονή, άκουσε τις σκέψεις των παιδιών και τις απορίες τους για τα βιβλία που είχαμε διαβάσει και επεξεργαστεί στην τάξη. Εκείνη τους έδωσε με απλά λόγια πληροφορίες για το επάγγελμά της και τους εξήγησε πως είχε την ιδέα να γράψει κάποια από τα παραμύθια της. Αντίστοιχα τα παιδιά, της παρουσίασαν τις δικές τους εργασίες και δράσεις, σχετικές με αυτά που διαβάσαμε. Οι μαθητές του Αι εμπνεόμενοι από το βιβλίο της «Ένα γράμμα μια ιστορία» έγραψαν με λέξεις που βρήκαν από Ρ, μια ομαδική ιστοριούλα για το γράμμα Ρ κι έπειτα την δραματοποίησαν. Αντίστοιχα οι μαθητές του Α2, δημιούργησαν διάφορες ζωγραφιές ατομικές και ομαδικές που τις εκθέσαμε στο χώρο της Βιβλιοθήκης κι έγραψαν και διάφορα σχόλια για τα βιβλία της. Στο τέλος της συνάντησης η κ. Μαντουβάλου έγραψε αφιερώσεις στα παιδιά που είχαν βιβλία της και βγήκε πολλές φωτογραφίες με όλα τα παιδιά.

Οι δασκάλες της Α’ τάξης

Τα παιδιά γράφουν τις σκέψεις και τις εντυπώσεις τους από τα βιβλία που διαβάστηκαν

Κυρία Μαντουβάλου διαβάσαμε πολλά βιβλία σας και ήταν πολύ ωραία. Μας άρεσε που είχατε βάλει μέσα ωραίες λέξεις όπως «Ογδοντογλυφίδα» και «άπληστη». Στην «Ψηλοτάκουνη ψιψίνα» και στην «Μισότρελη τσαγιέρα» μας άρεσε που ταιριάξατε και παίξατε με τις λέξεις που μοιάζουν. Μας άρεσαν πιο πολύ οι εικόνες στο «Αρχοντόπουλο» και στην «Άπληστη χελώνα». Επίσης ήταν πολύ ωραίες οι ιδέες σας να γράψετε για την αγάπη, για τη φιλία και ότι το χωριό είναι πιο όμορφο από την πόλη και ότι δεν πρέπει να ζητάμε συνέχεια πράγματα. Στο Ρίκο Κοκορίκο καταλάβαμε πως δεν πρέπει να διώχνουμε αυτούς που είναι από άλλη χώρα. Κάθε μέρα βλέπαμε το βίντεο «Ένα Γράμμα μια ιστορία» κι έτσι μάθαμε καλύτερα κι εύκολα τα γράμματα. Μετά γράψαμε κι εμείς μια δική μας ιστορία με το Ρ που την ονομάσαμε «Οι περιπέτειες της Ρίτσας με το Ρομπότ και το Ρινόκερο» και στο τέλος, αυτή την ιστορία την παίξαμε στην Κυρία Μαντουβάλου.

(Ομαδικό κείμενο από τους μαθητές του Α1)

Εντυπώσεις των παιδιών από την επίσκεψη της κ. Μαντουβάλου

Την Παρασκευή ήρθε επιτέλους στο σχολείο μας η κ. Σοφία Μαντουβάλου που την περιμέναμε με τόση ανυπομονησία. Είδαμε μπροστά μας μια μεγάλη γυναίκα με πολύ κέφι και χαρά. Μας είπε ότι απέξω είναι μια γιαγιά και από μέσα της είναι μια παιδούλα... και γελάσαμε πολύ! Μας είπε αστείες ιστορίες από τη ζωή της που μας άρεσαν πολύ. Τη ρωτήσαμε από πού παίρνει έμπνευση για τα βιβλία της και μας είπε από την πραγματικότητα και βάζει μπόλικη φαντασία!! Μας ζήτησε να της πούμε τι σκεφτόμαστε για τα βιβλία της και τι μας άρεσε πολύ. Ήταν πολύ ευγενική γιατί πέρασε και είδε όλες τις ζωγραφιές που κάναμε. Μας άρεσε που έχει γράψει πολλά βιβλία και έχει πάει σε πολλά σχολεία. Νιώσαμε χαρά που βγήκαμε μαζί της φωτογραφίες και που υπέγραψε τα βιβλία μας. Κυρία Σοφία Μαντουβάλου θέλουμε να ξανάρθετε!!!

(Ομαδικό κείμενο από τους μαθητές του Α2)

 

01-mantouvalou-20dimotiko-sxoleio-Small

02-mantouvalou-20dimotiko-sxoleio-Small

03-mantouvalou-20dimotiko-sxoleio-Small

04-mantouvalou-20dimotiko-sxoleio-Small

05-mantouvalou-20dimotiko-sxoleio-Small

06-mantouvalou-20dimotiko-sxoleio-Small

07-mantouvalou-20dimotiko-sxoleio-small 

 

Μουσών & Γ. Ρίτσου, 17342
Άγιος Δημήτριος,
ΤηλFax: 210-9849088
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Σημερινοί επισκέπτες66
Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
 

Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.