Είσοδος

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα του παιδικού βιβλίου

Εκτύπωση
Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 17:20 Γράφτηκε από τον/την Μαρία Παυλίδου

biblio 

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα του παιδικού βιβλίου

Κάθε χρόνο οι μαθητές μας, με αφορμή την παγκόσμια μέρα του παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου, συμμετέχουν σε κάποια δράση που αφορά το βιβλίο. Φέτος σκεφτήκαμε να οργανώσουμε έναν ενδοσχολικό διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής και να συμμετέχουν όσα παιδιά το επιθυμούν από την Ε’ και Στ’ τάξη.

Με σκοπό να προκληθεί η διάθεση για εμπλοκή (στον διαγωνισμό) και να ενεργοποιηθούν τα δημιουργικά αντανακλαστικά τους, οι μαθητές, ανά τμήμα, συμμετείχαν σε μια δράση, με κέντρο, σχετική παρουσίαση από τον κ. Γιάννη Κατσαρό, εστιασμένη σε βασικές αρχές, πρακτικές και τεχνικές της δημιουργικής γραφής, με χρήση πολλών παραδειγμάτων και με βιωματικά χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τους μαθητές κάθε τμήματος, να γράψουν 5 λέξεις που θα τους άρεσε να υπάρχουν σε κάποιο κείμενο. Από το σύνολο αυτών των λέξεων κληρώθηκαν 3, οι οποίες δόθηκαν στα παιδιά. Με βάση αυτές και έχοντας υπόψη τους (όσο ήταν δυνατό) τις αρχές δημιουργικής γραφής που τους είχε αναπτύξει στην παρουσίασή του ο κ. Κατσαρός, δημιούργησαν μια ιστορία. Αφού έγινε ανάγνωση των κειμένων στο κάθε τμήμα, τα ίδια τα παιδιά διάλεξαν τα 5 που θεωρούσαν καλύτερα και μας τα παρέδωσαν. Αυτά αξιολογήθηκαν από μια επιτροπή που αποτελείται από εκπαιδευτικούς και την συγγραφέα κ. Μαρία Τσόγκα η οποία - στις 2 Απριλίου που θα παρευρίσκεται στο σχολείο μας - θα ανακοινώσει και θα βραβεύσει τους μαθητές που διακρίθηκαν.

Παράλληλα, ζητήσαμε από τους μαθητές των μικρότερων τάξεων να εικονογραφήσουν τις ιστορίες των μεγαλύτερων συμμαθητών τους. Με αυτό τον τρόπο θα συμμετέχουν όλοι στις δράσεις για την παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου, αλλά είναι και μια ευκαιρία για να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους όλα τα παιδιά του σχολείου.

Θέλουμε τέλος, να ευχαριστήσουμε τον κ. Κατσαρό για την πολύτιμη βοήθειά του και τη συμβολή του στην επίτευξη της συγκεκριμένης δράσης.

Αναμένουμε με αγωνία αλλά και χαρά την επόμενη Τρίτη 2 Απριλίου.

Η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης

Παυλίδου Μαρία

 

Μουσών & Γ. Ρίτσου, 17342
Άγιος Δημήτριος,
ΤηλFax: 210-9849088
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Σημερινοί επισκέπτες152
Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
 

Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.