Είσοδος

Eπίσκεψη της συγγραφέως και αφηγήτριας κας Λίλης Λαμπρέλλη

Εκτύπωση
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 31 Μαΐου 2022 12:45 Γράφτηκε από τον/την Μαρία Παυλίδου

 

lambreli4

Την Παρασκευή στο σχολείο μας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Α’ τάξης, συμμετείχαμε σε μια δράση, που μας είχε λείψει πολύ εξ’ αιτίας της πανδημίας. Είχαμε την τιμή και τη χαρά να δεχτούμε την επίσκεψη της συγγραφέως και αφηγήτριας κας Λίλης Λαμπρέλλη, η οποία μας εξέπληξε ευχάριστα με την αμεσότητα, την απλότητα και την ευγένειά της. Με πολλή υπομονή και ευχαρίστηση συζήτησε με τα μικρά μας, έλυσε απορίες τους, άκουσε τα σχόλιά τους για το βιβλίο της που είχαμε επεξεργαστεί «Εσύ τι λες πολύτιμο πώς είναι;» και το καλύτερο….. μας το φύλαξε για το τέλος. Μας αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο ένα λαϊκό παραμύθι, «Το Τζουγκρούτ» και καθήλωσε μικρούς και μεγάλους με τη γλαφυρότητα του λόγου της και την παραστατικότητά της.

lambreli1     lambreli3

Την ευχαριστούμε πολύ για άλλη μια φορά που δέχτηκε να έρθει και να «μας γνωρίσει» δια ζώσης και όχι διαδικτυακά.

lambreli8

Ακολουθούν μερικές σκέψεις και αντιδράσεις των μαθητών για εκείνη τη μέρα, στα παρακάτω κείμενα που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά. Επίσης κάποιες ζωγραφιές και κατασκευές που δημιούργησαν, εμπνεόμενα από το βιβλίο που επεξεργαστήκαμε «Εσύ τι λες πολύτιμο πώς είναι;»

  • Την Παρασκευή, περάσαμε πολύ ωραία. Η τάξη μας ήταν πολύ καλή και ακούγαμε την συγγραφέα. Η κυρία Λίλη Λαμπρέλλη μας είπε την ιστορία με τον «Τζουγκρούτ» που έπεσε μέσα σε ένα καζάνι και από ποντίκι έγινε ένας όμορφος πρίγκιπας.

(Νέλλη και Μαρία)

 

  • Κυρία Λαμπρέλλη περάσαμε πολύ καλά μαζί σας την Παρασκευή και μου άρεσε πάρα πολύ που ήρθατε στο σχολείο μας. Και μου άρεσε πολύ που μας διηγηθήκατε την ιστορία του «Τζουγκρούτ». Σας αγαπώ πολύ κυρία Λαμπρέλλη.

(Κωνσταντίνος)

  • Περάσαμε πολύ ωραία με την κυρία Λαμπρέλλη. Κατεβήκαμε στη βιβλιοθήκη που μας υπέγραψε και τα βιβλία. Μας αφηγήθηκε μια ιστορία απ’ το «Τζουγκρούτ». Είχε έρθει μαζί και το Α1. Η κυρία Λαμπρέλλη μας είπε ότι υπάρχει δέντρο που περπατάει. Μετά ανεβήκαμε στην τάξη μας και ζωγραφίσαμε.

(Λυδία)

  • Εμένα μου άρεσαν τα βιβλία της επειδή έχουν ωραίες λέξεις και το παραμύθι της, επειδή το έβγαλε απ’ το μυαλό της η κυρία Λαμπρέλλη.

(Ντεπυφένια)

  • Η κυρία Λαμπρέλλη είναι πολύ γλυκιά και έχει πολύ ωραία βιβλία. Και θέλουμε να γράψει κι άλλα βιβλία.

(Ειρήνη και Νάσια)

lambreli6     lambreli5

lambreli31

 

Μαρία Παυλίδου, Δασκάλα Α2

 

Μουσών & Γ. Ρίτσου, 17342
Άγιος Δημήτριος,
ΤηλFax: 210-9849088
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Σημερινοί επισκέπτες155
Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
 

Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.