Είσοδος

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Εκτύπωση

 

mouseio-fus-istoriasΌλα τα άγρια ζώα είναι χρήσιμα. Τα ζώα σκοτώνουν για να επιβιώσουν, εκτός τον άνθρωπο (τσάντες, ρούχα και παπούτσια) και τη νυφίτσα (για να γυμναστεί). Το πιο επικίνδυνο ζώο είναι το κουνούπι. Η αρκούδα πέφτει σε χειμέριο ύπνο (και όχι χειμέρια νάρκη). Όταν η εξωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 5 βαθμούς ξυπνάει. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τροφή και να κατεβαίνει χαμηλά. Υπάρχουν ζώα σκουπιδοφάγοι τα οποία κ τρώνε πτώματα. Από το ράμφος τους γνωρίζουμε και τι ακριβώς τρώνε. Μας απλάσσουν έτσι από εστίες μικροβίων. Και η τροφική αλυσίδα συνεχίζεται. Υπάρχουν σε κάποιες γνωστές πλατείες ζώα σε κλουβιά. Έξω όμως είναι τα περισσότερα από αυτά. Τα ζώα πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Η φύση έχει προικίσει όλα τα ζώα με το κατάλληλο εξοπλισμό για να προστατεύονται από το έξωτερικό περιβάλλον.Τα αρσενικά ζώα είναι και τα πιο όμορφα για να προσελκύουν τα θηλυκά. Το παγόνι το θαυμάζουμε για τα φτερά του και όχι για την ουρά του. Πολλά από τα ζώα έχουν εξαφανιστεί και άλλα είναι υπό εξαφάνιση και προστατεύονται. Στο μουσείο φιλοξενούνται και άλλα ζώα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για αγορά οινοπνεύματος.

Στην Εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχε η τρίτη τάξη του σχολείου μας ενώ οργανώθηκε από την εκπαιδευτικό κα Παυλίδου Μαρία.


Νικολιά Μαρία
Εκπαιδευτικός του Γ1

 

stop view
/
   ozio gallery by joomla.it

   Μουσών & Γ. Ρίτσου, 17342
   Άγιος Δημήτριος,
   ΤηλFax: 210-9849088
   e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


   FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
   Σημερινοί επισκέπτες60
   Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
    

   Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.