Είσοδος

Γράφοντας για το μουσείο του σχολείου μας….

Εκτύπωση

mouseio1

Γράφοντας για το μουσείο του σχολείου μας….

 

Και τη φετινή χρονιά, τα δευτεράκια μας, (έχοντας σημείο αναφοράς την ενότητα του μαθήματος της Γλώσσας για τα Μουσεία) επισκέφτηκαν το μουσείο  του σχολείου μας. Στη συνέχεια συνεργάστηκαν μεταξύ τους και κατέγραψαν τις εντυπώσεις και τις σκέψεις τους (διαβάστε παρακάτω), ή εκφράστηκαν εικαστικά.

Η δασκάλα του Β1
Παυλίδου Μαρία

 

 

 

Σήμερα η τάξη μας πήγε στο μουσείο που βρίσκεται στο υπόγειο του σχολείου μας. Μας ξενάγησε ο κύριος Θανάσης Βάσιος. Αρχίσαμε σε μια αίθουσα που μας βάλανε να καθίσουμε σε παλιά θρανία. Γύρω γύρω, είχε πολλές εικόνες και χάρτες και έναν μικρό πίνακα πράσινο και μας έδειξε πως έγραφαν σ’ αυτόν με τις κιμωλίες. Μετά μας έδειξε την γραφομηχανή την πιο παλιά και τις πιο καινούργιες. Έπειτα που προχωρήσαμε στο διάδρομο, είδαμε και μας μίλησε για τα πικάπ. Ακόμα είδαμε και τις ποδιές που φορούσαν τα παιδιά στο σχολείο και τα βιβλία τους. Ξεχάσαμε να πούμε ότι μάθαμε πολλά πράγματα για τα θρανία τους που ήταν διαφορετικά από τα δικά μας.

Εβίτα: Εμένα μου άρεσε πολύ αυτό το Μουσείο

Χρήστος: Εγώ τα πιο πολλά από αυτά που είδαμε τα ήξερα, αλλά έμαθα και καινούργια πράγματα.

Συνεργασία : Εβίτα Γιούπη και Χρήστος Αθανασόπουλος

 

 mouseio2

 

«Το τέλειο Μουσείο»

Σήμερα πήγαμε στο Μουσείο που βρίσκεται στο σχολείο μας. Μας ξενάγησε ο κύριος Θανάσης που μας είπε ότι ήταν κι αυτός παλιά δάσκαλος. Εκεί είδαμε παλιά βιβλία και πάρα πολλές παλιές εγκυκλοπαίδειες. Καθίσαμε σε παλιά θρανία που στο κάτω μέρος τους. Υπήρχαν τα υποπόδια για να ξεκουράζονται τα πόδια των παιδιών. Ο κύριος Θανάσης, μας έδειξε την παλιά γραφομηχανή και το παλιό τηλέφωνο που είχε ο διευθυντής. Είδαμε χάρτες που είχαν την αλφαβήτα. Στα παλιά χρόνια οι μαθητές στο σχολείο φορούσαν μπλε ποδιές που τώρα τις κατάργησαν αυτές τις στολές. Υπήρχαν και πράσινοι πίνακες που έγραφαν με κιμωλίες. Η κιμωλία φτιαχνόταν από το νησί Κίμωλος.

Μας άρεσαν όλες οι φωτογραφίες και οι εικόνες και τα πράγματα που είδαμε στο Μουσείο αυτό.

Συνεργασία: Σάκση Ταλγκότρα και Κωνσταντίνα Τσιατσιάνη

 

mouseio3 

 

Επίσκεψη στο Εκπαιδευτικό Μουσείο του σχολείου μας

Στο σχολείο μας έχουμε ένα φανταστικό μουσείο που έχει παλιά βιβλία και διάφορα εξαρτήματα του παλιού σχολείου. Έχει μια τάξη όπως ήταν στα παλιά τα χρόνια, με διάφορες εικόνες ζώων, ανθρώπων και βιβλίων. Επίσης κάτσαμε στα παλιά θρανία και ο κύριος Θανάσης Βάσιος μας είπε ότι τα κατάργησαν επειδή ήταν πολύ ακριβά. Μας είπε ότι κατάργησαν και την κιμωλία για τον πίνακα λόγω της σκόνης που έβγαζε και άλλα πολλά. Είδαμε και αρκετούς χάρτες κρεμασμένους. Ξεχάσαμε να σας πούμε ότι τα παλιότερα χρόνια τα θρανία έιχαν στο κάτω μέρος ένα υποπόδια για να πατάνε τα παιδιά πάνω και να ξεκουράζουν τα πόδια τους.

Εντυπωσιαστήκαμε και οι δύο από τα βιβλία που είχαν τα παιδιά στα παλιά χρόνια.

Συνεργασία: Μαριτίνα Ζορμπά και Αναστάσης Σιούτης

 

mouseio4 

 

«Επίσκεψη στο Μουσείο του σχολείου μας»

Η τάξη μας την Παρασκευή επισκέφτηκε το Μουσείο που βρίσκεται στο σχολείο μας και έχει σχέση με παλιά σχολικά πράγματα. Εκεί ήταν ένας κύριος που τον λένε Θανάση Βάσιο και μας έδειξε όλα τα παλιά πράγματα που υπήρχαν όπως την γραφομηχανή. Είχε αφίσες με τους ήρωες του 1821 με τους Τούρκους. Υπήρχαν τα παλιά θρανία και τα παλιά βιβλία Γλώσσας, Ναθηματικών και Μελέτης Περιβάλλοντος. Γύρω στους τοίχους ήταν κρεμασμένοι χάρτες με τους μύθους του Αισώπου και του Ηρακλή. Στο τέλος μας έδειξε τους πρώτους υπολογιστές. Μας έδειξε και τις στολές που φορούσαν τα παιδιά στο σχολείο τις κιμωλίες για τον πίνακα, το πικάπ και πως ήταν οι παλιές τσάντες των μαθητών.

Μας άρεσε πάρα πολύ το Μουσείο του σχολείου μας.

Συνεργασία: Δημήτρης Ζαχαράτος και Αντώνης Κάτσαρης

 

 

Μουσών & Γ. Ρίτσου, 17342
Άγιος Δημήτριος,
ΤηλFax: 210-9849088
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Σημερινοί επισκέπτες14
Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
 

Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.