Είσοδος

"Παλαιά Επαγγέλματα" (Τμήμα: Δ1)

Εκτύπωση
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 15:24 Γράφτηκε από τον/την Γραμματεία

 

ta-paliaΣτο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης οι μαθητές του Δ1 αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα «Παλαιά Επαγγέλματα». Με το πέρασμα των χρόνων, καθώς ο τρόπος ζωής, οι ανάγκες των ανθρώπων και ο τρόπος παραγωγής πολλών προϊόντων αλλάζουν, πολλά επαγγέλματα εξαφανίζονται ή αντικαθιστούνται από άλλα που έχουν να κάνουν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, πίσω στο χρόνο για να γνωρίσουμε μερικά από αυτά ...

Η δαακάλα της τάξης

 

 

stop view
/
   ozio gallery by joomla.it

   Τα επαγγέλματα εξαρτώνται από την εποχή και τις ανάγκες της. Όταν εκλείπει ο λόγος ύπαρξής τους ατονούν και σιγά – σιγά εγκαταλείπονται. Αντανακλούν όμως τις ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες μιας εποχής, αλλά και τις μεγάλες αλλαγές των δύο τελευταίων αιώνων.
   Μικροεπαγγελματίες, τελάληδες και μικροπωλητές περιπλανώμενοι στους δρόμους, διαλαλώντας το εμπόρευμά τους χάθηκαν …. και μαζί τους χάθηκε η χαρακτηριστική φωνή τους, το χαμόγελό τους, η ανθρώπινη ζεστασιά. Τότε όποια δουλειά κι αν έκαναν δεν ήταν ντροπή αλλά καύχημα. Τα δημιουργήματά τους μοναδικά, χειροποίητα, φτιαγμένα με μεράκι, αγάπη και υπομονή. Γι’ αυτό ήταν τέλεια. Ευτυχώς για μας κάποια διασώθηκαν.

    

   Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄2 αποφάσισαν να μας ταξιδέψουν  στο χρόνο και να μας θυμίσουν την όμορφη εκείνη εποχή… 

   Μουσών & Γ. Ρίτσου, 17342
   Άγιος Δημήτριος,
   ΤηλFax: 210-9849088
   e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


   FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
   Σημερινοί επισκέπτες157
   Συνδεδεμένοι Χρήστες 0
    

   Template © FreeTemplateSpot - All rights reserved.